رابطه قارچ سیاه و ویروس کرونا
دلیل افزایش قارچ سیاه در پاندمی ویروس کرونا چیست؟
ویروس کرونا در ماههای گذشته دچار تغییر شکل شیوع و جهش به دفعات مختلف بود که منجر به مرگ هزاران تن شد.
اعلام گسترش بیماری «قارچ سیاه» در بین مبتلایان به کووید ۱۹، بحران را ترسناکتر از قبل کرده است.
گویی بحران کرونا تمام شدنی نیست.
از آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ میلادی که ویروس مرگبار کرونا سایه شومی بر جهان انداخت، تا همین امروز که ماه ها از همزیستی ما با این ویروس میگذرد. تغییر چهره آن بارها کار دست کشورهای مختلف داد و مرگ و میر بالایی به دنبال داشت.
اما از زمانی که شیوع گسترده کرونا دلتا در هند و در پی آن شناسایی موارد ابتلا به قارچ سیاه اعلام شد، نگرانی مقامات بهداشتی دوچندان شد.
اما قارچ سیاه چیست؟
معمولا عفونتهای قارچی میتوانند ویرانگر باشند.
“موکورمایکوزیس” یا همان قارچ سیاه عفونتی بسیار نادر است که در اثر قرار گرفتن در معرض کپک مخاطی ایجاد میشود.
این عفونت معمولاً در خاک، گیاهان، کود و میوهها و سبزیجات در حال پوسیدگی یافت میشود. متخصصان معتقدند این عفونت در همه جا به طور مثال در خاک و هوا و حتی بینی و مخاط افراد یافت میشود.
گرچه نگرانی برای ابتلای عمومی به این بیماری وجود ندارد ولی تضعیف سیستم ایمنی بر اثر ابتلا به کرونا در افرادی که بیماری زمینهای هم داشتهاند، ممکن است منجر به ابتلا به قارچ سیاه شود.
این بیماری بر سینوسها، مغز و ریهها تأثیر میگذارد و به سرعت از آنجا به صورت، فک، چشمها و مغز گسترش مییابد. قارچ جریان خونی را که بافت عفونی از آن میگذرد، مسدود میکند و این بافت مرده است که به جای خود قارچ باعث تغییر رنگ پوست افراد می شود.
افراد در معرض خطر قارچ سیاه
قارچ سیاه ممکن است در افراد دیابتی و یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران مبتلا به سرطان یا افراد مبتلا به HIV/AIDS تهدید کننده زندگی باشد.
قبل از همه گیری، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) میزان مرگ و میر در اثر قارچ سیاه را ۵۴ درصد گزارش کرد.
پزشکان مظنون هستند که ممکن است ارتباطی میان این بیماری و داروهای استروئید (کورتون) که برای درمان کووید به کار می رود وجود داشته باشد.