باکتریها فراوانترین و ازجمله قدیمیترین موجودات کرهی زمین بهحساب میآیند؛ به همین دلیل در شکلگیری بخشی از حیات موجودات دیگر نقش دارند. بهعنوان مثال آنها اجداد میتوکندری و کلروپلاستهای امروزی هستند.اما موضوع اصلی مورد بحث دربارهی نوع متفاوتی از باکتریها یعنی سیانوباکترهاست.
نکتهی جالب در مورد سیانوباکتریها این است که آنها برخلاف سایرین، انرژی خود را از طریق نور خورشید تأمین و برای تولید قند و زیستتودهها مصرف میکنند. بهعلاوه آنها هنگام فتوسنتز باعث انتقال الکترون به محیط اطراف میشوند.
انتقال الکترون توسط باکتریها دانشمندان را به این فکر انداخت که از آنها برای تأمین الکتریسیته استفاده کنند. از این رو محققان با قرار دادن سیانوها بر روی سطوح رسانا و تاباندن نور به آنها متوجه شدند که میتوان بهطور رایگان برق تولید کرد.
دانشمندان برای آن که بتوانند مقدار برق بیشتری را تولید کنند، ساختارهایی با ستونهای بسیار رسانا و میکروسکوپی ساختهاند تا بتوان مقدار زیادی از سیانوها را برای تولید الکتریسیته در اختیار داشت.
این مدل از تأمین انرژی بسیار شبیه مدل پانلهای خورشیدی است اما تفاوتهای چشمگیری نیز دارد؛ چراکه در مدل پانل، الکترونها در یک مدار بسته قرار دارند درصورتی که الکترونهای حاصل از سیانوباکترها محدود به مدار نیستند درنتیجه میتوان از آنها در پیوندهای مولکولهای جدید استفاده کرد تا بتوان سوخت و مواد شیمیایی مورد نیاز را در آیندهای نهچندان دور بهطور کاملاً پایدار و دائم تولید کرد.
این روش قطعا کمک بزرگی برای تأمین انرژی باتوجه بهکاهش میزان منابع سوختی بهحساب میآید.