ابتلاء به دیابت پس از کرونا
خلاصه :
نتایج یک بررسی علمی نشان میدهد ابتلاء به نوع جدیدی از دیابت به علت شیوع ویروس کرونا پدیدهای تازه است و افراد نباید در این زمینه نگرانی جدی داشته باشند.
متن کامل :
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، پزشکان در اوایل همهگیری کرونا، رابطهای بین ابتلاء به آن و دیابت را مشاهده کردند.
بر همین اساس، نه تنها موارد کووید -۱۹ در بیماران مبتلا به دیابت از قبل شدیدتر شد، بلکه تعدادی از افراد در طول ابتلاء به عفونت حاد کووید -۱۹ خود دچار علائم دیابت شدند.
چندین مطالعه در ماههای بعد نشانگر نرخ بالاتر ابتلاء به دیابت در بیماران کرونایی بود. این ارتباط هم در بزرگسالان و هم در کودکان مشاهده شد. اما محققان نمیدانستند که آیا ویروس کرونای جدید مستقیماً باعث ایجاد نوع جدیدی از دیابت میشود یا خیر. آیا کووید -۱۹ مستقیماً باعث تسریع بیماری در افرادی که قبلاً مستعد ابتلاء به دیابت بودند؛ شده بود؟ سوال دیگر این بود که پیامدهای بلندمدت ابتلاء به دیابت برای این بیماران کرونایی چیست؟
مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشکده پزشکی هاروارد در بیمارستان عمومی ماساچوست انجام شد، نشان میدهد ابتلاء به دیابت ناشی از کووید -۱۹ موقت است. محققان سوابق پزشکی چند صد فرد مبتلا به کووید -۱۹ را در سال ۲۰۲۰ مورد مطالعه قرار دادند. از میان این موارد مورد مطالعه، محققان ۷۸ نفر کرونایی را که قبلاً دیابت نداشتند، اما پس از پذیرش با علائم دیابت مراجعه کردند، بررسی کردند. اولین مشاهدات این بود که موارد جدید دیابت مرتبط با کووید بیشتر در افراد جوان با مهارت محدود تکلم به انگلیسی و سطوح پایین بیمه درمانی ظاهر میشوند.
این باعث شد محققان این فرضیه را مطرح کنند که کرونا لزوماً عامل مستقیم مبتلا شدن به دیابت نیست. تقریباً همه افراد مبتلا به دیابت مرتبط با کووید در عرض یک سال پس از ترخیص از بیمارستان به طور کامل یا نسبی بهبود یافتند. در واقع تنها ۷.۸ درصد از آنها بعد از ۱۲ ماه کماکان نیازمند تزریق انسولین بودند.