باکتریهای پنیرساز مهندسی شدهاند تا محصولاتی پروتئینی را تولید کنند که سبب ترمیم پوست میشود. این پروتئینها در صورت ایجاد جراحت روند ترمیم را در موش سرعت میبخشند. پژوهشی با این هدف در حال انجام است که اگر این پروتئینها به بهبود زخمهای مزمن کمک میکند پس میتواند در زخمهای بیماران دیابتی هم موثر باشد.
حدود 25 درصد افراد دیابتی دارای زخمهای باز هستند که بخاطر گردش خون ضعیف و دیگر عوارض بهبود پیدا نمیکنند. در موارد شدید، عضو عفونی شده که معمولا پا است باید قطع شود.
ایده آنها این بود که به جای تزریق این پروتئینها به زخم، این باکتریها را از نظر ژنتیکی مهندسی کنند. وقتی که این باکتریها به بافت آسیبدیده وارد میشود میتوانند دائما این محصولات پروتئینی را تولید کنند.
باکتری مورد بحث «لاکتوکوکوس لاکتیک» است که در ساخت پنیر از آن استفاده میشود. این امر بسیار بعید است که این باکتری اثرات ناخواستهای را بر سلامتی افراد بگذارد. با مهندسی ژنتیک این باکتری، سه نوع پروتئین ترمیمکنندهی پوست تولید خواهدشد.
1-فاکتور-2 رشد فیبروبلاست
2-اینترلوکین-4
3-فاکتور-1 محرک کلنی
برای بررسی عملکرد این مواد، آنها زخمی به طول یک سانتیمتر در موش ایجاد و این پروتئینها را به آن وارد کردند. پس از یک هفته استفاده روزانه، زخم تفریبا به طور کامل بستهشده بود.
https://www.instagram.com/p/CbK0KI3tO3b/?utm_source=ig_web_copy_link