باکتری های پوست
مطالعات و تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد که باکتری های پوست ممکن است پاسخ ایمنی موش های واکسینه شده با واکسن آبله را تقویت کنند.
تاریخ خبر : ۱/۲/۱۴۰۱
خلاصه خبر
ریشهکنی جهانی آبله در دهه 1980 با واکسیناسیون داخل پوستی با ویروس واکسینیا به دست آمد. مطالعه ای که در PLOS Pathogens توسط Evgeniya V. Shmeleva، Brian J. Ferguson و Geoffrey L. Smith در دانشگاه کمبریج، انگلستان و همکاران منتشر شد، نشان می دهد که افزایش باکتری های پوست ممکن است پاسخ ایمنی را افزایش دهند.
نقش باکتری ها در پاسخ ایمنی به واکسیناسیون آبله
واکسیناسیون آبله از طریق سوراخ های پوستی متعددی انجام شد، و این روش واکسیناسیون ممکن است باکتری های محلی را به محل واکسیناسیون وارد کرده باشد. با این حال، تأثیر واکسیناسیون آبله بر میکروبیوتای پوست و اینکه آیا این باکتریها بر کارایی واکسیناسیون تأثیر میگذارند به خوبی شناخته نشده است.
بررسی نقش باکتری های پوست در پاسخ ایمنی
برای بررسی نقش باکتری ها در پاسخ ایمنی به واکسیناسیون آبله، محققان از یک مدل موش با موش های بدون میکروب و همچنین موش های معمولی استفاده کردند که برخی از آنها با آنتی بیوتیک درمان شدند. موش ها با ویروس واکسینیا واکسینه شدند و پس از آن محققان پاسخ های ایمنی هر گروه را تجزیه و تحلیل کردند.
محققان پس از واکسیناسیون داخل پوستی موشهایی که درای میکروب بودند، افزایش 1000 برابری میکروبیوتای پوست، ضایعات بزرگتر و سطوح بالاتر آنتیبادیها را دریافتند که نشاندهنده افزایش پاسخ التهابی مبتنی بر پوست در حضور باکتریها است. حیوانات بدون میکروب یا تحت درمان با آنتی بیوتیک، ضایعات مرتبط با عفونت کوچکتر و التهاب پوستی کمتری داشتند. با این حال، همه گروه ها دارای تعداد مساوی سلول T حافظه و محافظت مشابه در برابر عفونت مجدد بودند. این مطالعه به واکسیناسیون موشها با ویروس واکسینیا محدود شد و تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این نتایج در موشها را میتوان به سایر واکسنها یا واکسیناسیون انسان تعمیم داد، مورد نیاز است.
کلام آخر
به گفته نویسندگان، “این مطالعه نقش باکتریهای مشترک را در تقویت پاسخ ایمنی بدن پس از واکسیناسیون پوستی برجسته میکند و پیامدهایی را برای سایر واکسنهای مبتنی بر ویروسهای آبله عفونی یا سایر ناقلهای ویروسی که از طریق واکسیناسیون پوستی منتقل میشوند، دارد.”
نویسندگان میافزایند: ما کشف کردیم که واکسیناسیون پوستی با واکسن آبله منجر به افزایش زیادی در باکتریهای محلی میشود که اندازه ضایعه واکسیناسیون را افزایش میدهد و بر پاسخ ایمنی تأثیر میگذارد. این نشان می دهد که دستکاری میکروبیوتای پوست ممکن است راهی برای افزایش کارایی واکسن های داخل پوستی باشد.
منبع : https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220421141555.htm