میکروبیوم روده میتواند بر رفتار جانداران اثر بگذارد. گونهای از باکتری به نام لاکتوباسیلوس آپیس (Lactobacillus apis) با تقویت حافظه در زنبورهای عسل ارتباط دارد. در این پژوهش نشان داده شده است که زنبورهای عسلی که انواعی از این گونه باکتری را در رودهی خود دارند، حافظهی بلندمدت بیشتری نسبت به دیگر زنبورها برخوردارند.
برای اثبات این پژوهش یک آزمایش بسیار سادهای طراحی شد. در این آزمایش از گلهای دستساز با رنگهای مختلف استفاده شد. 5 گل آغشته به محلول ساکارز شیرین و 5 گل آغشته به محلول تلخ گنهگنه. سپس دیدهشد که چقدر سریع آنها توانستند یاد بگیرند کدام رنگ به طعم شیرین و کدام رنگ با طعم تلخ ارتباط دارد. آنها تا سه روز توانایی تمایز گلها با طعمهایشان را داشتند. در نهایت آنها با توالییابی نمونههای رودهی آنها، توانستند تفاوت در یادگیری و حافظه زنبورها که با سطوح مختلف باکتریایی موجود در روده مرتبط است مورد مقایسه قرار بدهند.
توانایی شناختی زنبورها با هم متفاوت است. جمعیت باکتریایی روده زنبورها نسبت به جمعیت باکتریایی روده پستانداران کوچکتر است بنابرین آنها را به یک مدل ایده آل برای کشف نقش باکتریهای روده بر تفاوتهای شناختی در میان آنها تبدیل میکند.
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211125154826.htm