پیامهای شیمیایی تولیدشده توسط باکتریها میتواند نشانگرهای ژنوم سراسر بدن انسان را تغییر دهد. سیگنالهای شیمیایی زمانی تولید میشوند که باکتری، میوه و یا سبزیجات را هضم کند. این مواد مولکولی شیمیایی تولید شده توسط باکتریها، زتجیرهی کوتاه اسیدهای چرب نام دارند. این مولکولها میتوانند از باکتری خارج و به سلولهای ما وارد شوند. آنها میتوانند در درون سلولهای ما فرایندی را آغاز کنند که فعالیت ژن را تغییر میدهد و در نهایت بر چگونگی رفتار سلولی اثر میگذارد.
این نشانگرها کروتونیلاسیون نام دارند و در بسیاری از سلولها یافت میشوند اما در سلولهای روده رایجتر هستند. کروتونیلاسیون یک فرایند ویرایش ژنتیکی است که بدون تغییر کد ژنتیکی، نحوه توصیف ژنها را از طریق تغییر ساختار شیمیایی محیط آنها دستکاری میکنند و در مجموع نشانگرهای اپی ژنیک نامیده میشوند. زنجیرهی کوتاه اسیدهای چرب، تعداد کروتونیلاسیون را با خاموش کردن ژن پروتئین HDAC2 افزایش میدهند. محققان بر این باورند که تغییرات در کروتونیلاسیون میتواند در فعالیت ژن با روشن و خاموش شدن آن تاثیرگذار باشد. تنظیم کروتونیلاسیون در ژنوم سلولهای روده برای پیشگیری از ابتلا به سرطان حائز اهمیت است. در این راستا باکتریها میتوانند در مبارزه با عفونتها و جلوگیری از سرطان به ما کمک کنند.